Contoh Soal Recount Text Terlengkap 2018

Memang belajar Bahasa Inggris merupakan hal yang susah - susah gampang untuk anda lakukan. Anda perlu memperkaya perbendaharaan kata terlebih dahulu untuk meningkatkan kemampuan dan juga pemahaman anda. Dengan memiliki kosakata dan juga perbendaharaan kata yang cukup, tentu akan menjadi lebih mudah bagi anda untuk meningkatkan kemampuan anda dalam mengerjakan soal - soal bahasa Inggris di depan anda.

Di bawah ini, Anda akan mendapatkan sebuah referensi mengenai contoh-contoh soal recount text. Recount text sering dikeluarkan dalam soal -soal ujian harian atau pun ujian nasional. Semoga beberapa contoh soal di bawah ini dapat membantu anda.



Text 1


On Wednesday, my students and I went to Yogyakarta. We stayed at Dirgahayu Hotel which is not far from Malioboro.

On Thursday, we visited the temples in Prambanan. There are three big temples, the Brahmana, Syiwa and Wisnu temples. They are really amazing. We visited only Brahmana and Syiwa temples, because Wisnu temple is being renovated.

On Friday morning we went to Yogya Kraton. We spent about two hours there. We were lucky because we were led by a smart and friendly guide. Then we continued our journey to Borobudur. We arrived there at four p.m. At 5 p.m. we heard the announcement that Borobudur gate would be closed.

In the evening we left for Jakarta by wisata bus.


1. The text above mainly discusses about……..
a. the writer’s trip to Yogyakarta
b. the writer’s first visit to Prambanan
c. the writer’s impression about the guide
d. the writer’s experience at Yogya Kraton
e. the writer’s impression about Borobudur


2. The text is written in the form of a/an………
a. recount
b. narrative
c. report
d. anecdote
e. spoof


3. The purpose of the text is to……….
a. tell past events
b. entertain readers
c. describe the smugglers
d. report an event to the police
e. inform readers about events of the day


4. What are the big temples in Prambanan?
a. angkor wat, syiwa, and sudra temples
b. paria, brahmana, and temples
c. brahmana, syiwa, and wisnu temples
d. wisnu, syiwa, and borobudur temples
e. borobudur, syiwa, and brahmana temples


5. When did they go home?
a. On Saturday morning
b. On Friday evening
c. On Thursday evening
d. On Friday afternoon
e. On Saturday evening


6. Why did they only visit Brahmana and Syiwa temples?
a. because there was no wisnu temple
b. because wisnu temple was amazing
c. because wisnu temple was too small
d. because wisnu temple was being repaired
e. because wisnu temple was being destroyed

Text 2


The police thought that two burglars started the robbery at 151 Pattimura street on Sunday afternoon. The burglars broke into the students’ room while they were going to a football game. They never thought that while they were away, burglars would break into their boarding house.


7. The communicative purpose of this text is………
a. to retell events for the purpose of informing
b. to present perspective points about an issue
c. to describe the way they are
d. to acknowledge readers about informative events
e. to share an amusing incident


8. The text is in form of a/an………
a. description
b. report
c. anecdote
d. recount
e. news item


9. Where did the robbery take place?
a. at 151 Pattimura street
b. at 151 Gajahmada street
c. at 161 Pattimura street
d. at 212 Sisingamangaraja street
e. at 161 Sisingamangaraja street


10. When did the robbery happen?
a. Sunday morning
b. Sunday afternoon
c. Saturday morning
d. Saturday afternoon
e. Monday evening


11. The lexico grammatical features are mostly written in………..
a. passive voice
b. direct speech
c. reported speech
d. simple past tense
e. simple present tense

Kunci Jawaban


1.   A
2.   A
3.   A
4.   C
5.   B
6.   D
7.   A
8.   B
9.   D
10. B
11. B


( sumber : http://www.caramudahbelajarbahasainggris.net/2015/04/contoh-dan-soal-recount-text-beserta-jawabannya.html )





Itulah beberapa contoh soal recount text yang bisa anda jadikan bahan referensi tambahan dalam belajar anda. Anda dapat mengerjakan kembali soal tersebut dan kemudian mencocokkan nya dengan kunci jawaban yang sudah ada sebelum nya. Anda bisa meningkatkan dan juga mengasah kemampuan anda dalam mengerjakan soal bahasa Inggris, khusus nya recount text melalui soal ini.

0 Response to " Contoh Soal Recount Text Terlengkap 2018"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel